Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 Podprogram 2023

Logo BIP
Biuletyn informacji publicznej

Wyszukiwarka

Przejdź do: strona główna
Przejdź do: mapa serwisu
Przejdź do: Kontakt
Przejdź do: Wersja kontrastowa serwisu


Menu główne


Efekty realizacji podprogramu 2017

19 lipca 2018
Ośrodek Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich przy współpracy z Bankiem Żywności w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe(groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy , ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne ( szynka drobiowa, wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju,
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy), • dania gotowe ( gulasz wieprzowy z warzywami).

Pomoc żywnościowa trafiła do 630 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Gminy Strzelce Opolskie.

Wydaliśmy osobom potrzebującym: - 34,4350 ton żywności; - 5 235 paczek żywnościowych.

W ramach Podprogramu 2017 dla 103 osoby korzystające z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
  • Ekonomiczne - 2 spotkania dla 60 uczestników,
  • Żywieniowe - 1 spotkanie dla 26 uczestników,
  • Kulinarne - 1 spotkanie dla 17 uczestników,
Rejestr zmian podstrony
Informację wprowadził(a): Adrian Kastura (2018-07-19 10:27:16)
Liczba odwiedzin: 2266

Stopka

Zamknij